dimecres, 14 de juny del 2017

13 REASONS WHY 1x02

La setmana passada vaig començar una sèrie de reviews sobre 13 Reasons Why la nova aposta de Netflix d'enguany. Avui toca comentar el segon capítol, o seguint el format de la Hannah la segona cara del primer cassette.


ATENCIÓ AQUEST POST CONTÉ SPOILERS. SI NO HAS VIST EL CAPÍTOL TAPE 1, SIDE B DE 13 REASONS WHY COMPTE AMB EL QUE LLEGEIXES. TOTS ELS ALTRES PODEU CONTINUAR.

La segona cinta comença amb paraules molt dures. Benvingut una altra vegada, m’alegra que segueixis escoltant-me. T’ho estàs passant bé? Et preguntaràs qui es el següent i perquè. Seràs tu? Què has fet? Com has acabat en aquestes cintes? Potser vas fer alguna cosa cruel o potser la vas presenciar. Potser ni tan sols et vas adonar que estaves sent cruel. Potser no vas fer res i hauries d’haver-ho fet. Ja és tard. Crec que saps exactament el que vas fer i després d’escoltar les cintes mai ho oblidaràs. Jo no ho oblidaré. Ah i per cert! Segueixo estant morta. 

Jessica Davies aquesta és la teva cinta. La veu de la Hannah la descriu com la seva ex-amiga, la va conèixer gràcies a la orientadora que va creure que com les dos noies eren noves en el institut es podien donar recolzament mutu. Potser no eren les millors amigues del món però es van fer companyes de Monet's, amigues de tasses de xocolata.


Poc més tard van conèixer a l'Alex, un noi que s'acabava de mudar al poble i la parella va passar a ser un trio. Eren bons amics fins que poc a poc es van anar distanciant i les trobades al cafè van deixar de ser regulars i cadascun va agafar camins diferents. Però tot canvia quan la Hannah descobreix que la Jess i l'Alex són parella i li han estat amagant.

La qüestió és que els novios tallen i a causa dels rumors la Jessica creu que la Hannah està amb l'Alex. La noia en busca de culpables s'aprofita de la reputació que ha començat a tenir la Hannah per acusar-la. Tot acaba amb una bona bufa i el trencament d'una amistat.


En aquest episodi podem veure més enllà de la protagonista de la cinta. A diferencia del capítol anterior ara podem veure com en Clay segueix acollonit per si ell és el següent i en Tony agafa el paper d'àngel de la guarda. Apareix un concepte nou i molt interessant, i si la Hannah menteix en les cintes? I si la seva part de la història no s'acosta a la realitat? 

A part també veiem com en Clay no està sol. Tant en Justin com la Jessica estan començant a perdre el cap per culpa del contingut de les cintes.


El moment més important arriba al final del capítol. Els pares descobreixen que hi ha una llista que corria entre els alumnes del institut on posava que la seva fillla tenia el millor cul. És aleshores quan la mare posa nom al assumpte, per fi sentim la paraula tabú: Això és bulling!

De nou toca fer un anàlisi i veure com de difícil és a vegades posar nom i cognoms a les coses. L'assetjament escolar o bulling és un tema complicat com bé diu la Hannah i no sempre és fàcil detectar-ho, però ho més greu és que a vegades és coneix i s'intenta amagar o posar raons absurdes per no creure's que està passant. 

Per acabar m'agradaria comentar alguna frase que m'ha cridat l'atenció:
  • Perdre un amic mai és fàcil, sobretot si no entens perquè l'has perdut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada