dilluns, 1 de maig del 2017

RECOMANACIONS DE SÈRIES (13 reasons why)

Avui us vull recomanar 13 reasons why perquè crec que sou molts que quan veu sentir parlar d'aquesta sèrie que tracta sobre els drames d'adolescents i els problemes dins dels instituts vau descartar-la a l'instant. Jo m'incloc en aquest grup de persones, però al final per insistència de molts vaig acabar donant-li una oportunitat i mirant el primer capítol. La intenció d'aquest post és que tots vosaltres feu el mateix i dediqueu una horeta de la vostra vida a aquesta transgressora història.


13 reasons why explica la història de Clay Jensen, un noi que un bon dia arriba de l'institut i es troba a la porta de casa seva un misteriós paquet amb el seu nom a l'etiqueta. Dins hi trobarà 7 cintes de cassette que ha gravat la Hannah Baker, una ex-companya de classe i el seu primer amor, que es va suïcidar fa dues setmanes. Cada una de les cares dels cassettes estan numerades del 1 al 13 i són les tretze raons per les quals la noia va decidir treure's la vida, i tots els implicats en la seva mort apareixen en elles. Ara en Clay ha d'escoltar totes les cintes, i descobrirà qui està implicat d'alguna manera en el crim i sobretot què va fer ell.



Quan comenceu a veure aquesta sèrie no podreu deixar de veure-la perquè enganxa una barbaritat. Cada vegada que acabes un capítol no pots evitar preguntar-te qui serà el protagonista de la següent cinta i sobretot si serà en Clay.

Recomano aquesta sèrie perquè tracta un tema que semblava que fos tabú en el panorama televisiu actual, i de fet el parlar en obert sobre treure's la vida ha costat unes quantes crítiques a 13 reasons why. La sèrie constitueix un crit d'alerta sobre un tema tant sensible com ho és el suïcidi, i representa un avís a la consciència social sobre els comportaments que poden ferir la vulnerabilitat dels adolescents en els instituts. Arrel d'això han sorgit comentaris molt positius que diuen que aquests episodis s'haurien de passar per tots els instituts, però també ho han fet de molt negatius que creuen que la reacció de la Hannah i la manera d'explicar les seves accions "idealitza" el suïcidi.

Personalment crec que justament el COM es desenvolupa la història és la força de la sèrie. Al principi les coses no semblen tant importants, els mateixos alumnes s'ho prenen a broma, i parlen de situacions quotidianes en qualsevol institut del nostre entorn. A poc a poc veiem com les accions van in crescendo, la Hannah va sumant males experiències i al final es veu destruïda.



En definitiva, com he dit al principi 13 reasons why és una sèrie que tracta sobre els drames d'adolescents i els problemes dins dels instituts, però va molt més enllà. Destaca per la capacitat d'identificació que tenen els seus personatges, per com retrata la psicologia dels agressors, per com tracta el sexisme dins les aules, per ser una història lliure d'estereotips i finalment perquè hi ha una moralitat. 

I no puc acabar el post sense posar una pega: El maquillatge. És una gran sèrie, una gran producció, uns grans actors, una música meravellosa... però el pegote que li posen de maquillatge tant al Clay com a en Alex per simular el cops, com el maquillatge que porten altres personatges en algunes escenes, són per arrencar-se els ulls.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada