dimecres, 31 de maig del 2017

PRISON BREAK 5x09

Ha arribat l'hora de comentar l'últim capítol de Prison Break. Aquest retorn que hem esperat durant els últims set anys i que la setmana passada ens deixava amb la intriga de si seguien vius els germans. Ahir es va emetre als Estats Units Behind the eyes, el capítol encarregat de posar punt i final a aquest revival.


ATENCIÓ! AQUEST POST CONTÉ SPOILERS. SI NO HAS VIST EL CAPÍTOL BEHIND THE EYES DE PRISON BREAK COMPTE AMB EL QUE LLEGEIXES. TOTS ELS ALTRES PODEU CONTINUAR.

Aquest series finale m'ha deixat amb uns sentiments una mica dividits, al contrari del que passava amb la quarta temporada aquesta vegada hem vist a un Michael i companyia 100% feliços, els creadors han ofert un final satisfactori però a la vagada no m'ha semblat suficient per a posar punt i final a aquesta sèrie.

Però comencem pel principi del capítol, en Jacob té a la Sara empresonada al soterrani de la casa i mentre conversen descobrim que va enviar en Michael cap a Yemen a morir. La doctora fa una descripció del seu actual marit davant del Van Gogh i li diu: Estàs massa ocupat intentant ser l'home més llest de l'habitació, i aleshores vas conèixer al meu marit, i et vas adonar que és més llest que tu. Una frase que marcarà la resta del capítol, ja que tots dos son uns genis i tenen molt present la Teoria de jocs.



Però tornem al cliffhanger del capítol anterior. Com ja podiem haver deduït, no és ni en Michael ni en Mike els qui resulten ferits pel tret que posava final a Progeny, l'agent A&W decideix disparar a Van Gogh després de posar en dubte el seu líder. El petit aconsegueix escapar dels agents però acaba en mans d'en Jacob que intentarà de totes les maneres fer-li un rentat de cervell, passant per fer-li creure que la seva mare ha mort.

L'altre tret que vam sentir en el capítol anterior va anar a parar a en Lincoln, però com també era de suposar, no ha mort, només l'ha deixat greument ferit.

I arriba un dels moments que més esperava des del primer capítol: Per què el T-Bag? Per què ajudar un dels pitjors presos de tot l'estat? Poseidon tenia controlada a tota la gent que estimava, però no a les persones que menyspreava. En Michael va fer un favor a en Bagwell esperant que aquest li tornés el favor i va fer que conegués al seu fill per tal de tenir un motiu més per ajudar-los. El pedòfil serà l'encarregat d'acabar amb la vida del Poseidon.



I comença la guerra de genis! En Michael truca a en Jacob per a amenaçar-lo, però el malvat decideix posar el mans lliures i fa que en Mikey ataqui amb un: Allunya't del meu pare! Un cop baix que el Scofield no s'esperava... JACOB 1 - MICHAEL 0.

Mentrestant l'informàtic de la CIA intenta esbrinar el missatge darrere del nou tatuatge que s'ha presentat aquesta temporada: Mai interrompis a l'enemic mentre està cometent un error. En Michael ha despistat al professor i l'ha fet sortir del seu despatx i anar cap al zoo, i tal com ens indica el títol del capítol "Behind the eyes" està la pista. El tatuatge és la cara d'en Jacob, la clau per entrar a la sala i agafar tota la seva informació. JACOB 1 - MICHAEL 1.



Ara arriba un moment absolutament prescindible. En Burrows surt del hospital debilitat, va cap al magatzem de l'Abruzzi, li pega un pallissa, i el delata davant la policia. La setmana passada parlàvem sobre si el fet que aquest fos el fill d'un dels fugitius de Fox River era necessari per al guió o simplement volien fer l'ullet a la primera temporada, i ara puc confirmar que no tan sols era innecessari, sinó que si aquest personatge no hagués estat la sèrie ningú l'hauria trobat en falta.

Tornem a la guerra de genis. En Michael va a buscar a en Jacob i comencen una conversa sobre qui té més a perdre, diàleg que acaba amb en Michael traient una pistola. Però en Ness ja ho tenia pensat i de darrere apareix la A&W armada. JACOB 2 - MICHAEL 1.
Evidentment el Scofield també ha portat companyia, en T-Bag i en Whip. JACOB 2 - MICHAEL 2. Però com bé diu el malvat, ens podríem passar així tota la tarda, per tant és hora que comenci l'acció. 
Per suposat si algú havia de morir en aquest capítol havia de ser en Whip, l'únic près de Yemen que ha sobreviscut aquests 9 capítols. De nou remarco que tenia aspiracions a Sucre però no li ha arribat ni a la sola de les sabates. JACOB 3 - MICHAEL 2.



La Sara truca per avisar a en Michael que s'ha reunit amb el seu fill i és aleshores quan fuig d'en Jacob i comença la millor escena de la temporada. Tots junts han aconseguit reconstruir l'escenari del crim i per fi tenen unes imatges que demostren que va ser en Poseidon el qui va disparar l'arma. JACOB 3 - MICHAEL 3.

I que has de fer quan et veus derrotat intel·lectualment? Exacte, tirar de punys. Comencen una baralla que sembla que en Jacob tingui més que dominada. JACOB 4 - MICHAEL 4. Però el gir de guió a última hora fa que la policia trobi a en Michael bufetejant al marit de la Sara. JACOB 4 - MICHAEL 4. 



I al últim minut de partit, com si d'una final de bàsquet es tractés, apareix la detenció d'en Jacob. La sang que va trobar en Whip al llac de Chicago era una prova del crim, les imatges que s'ha gravat al camió una evidència més, i finalment la informació que s'ha trobat al despatx de la universitat. La CIA dóna la raó a en Michael i li dóna la llibertat que tants anys hem estat esperant. JACOB 4 - MICHAEL 5. 

I per acabar la imatge que tots esperàvem. Sara, Mike, Lincoln i fins i tot la Sheba, al costat d'en Michael passant l'estona relaxats en un parc.



I per fer aquest últim retoc del capítol, per deixar-ho tot ben tancat, sabeu on acaba en Jacob? A Fox River, a la mateixa cel·la que en T-Bag, i mort.

La primera conclusió que en trec al acabar el capítol és: esperava més. No sé que és el que volia que passés, però esperava que em sorprenguessin, que hi haguessin més girs de guió, no necessàriament més drama com a la quarta temporada, però alguna cosa diferent. 

Crec que en el cas del fill d'en Michael i la Sara s'han passat tota la temporada remarcant ho llest que és, ho molt que s'assembla a son pare, etcètera, i no han sabut utilitzar a aquest personatge que podia donar tant de joc. De fet no hem pogut veure ni una sola imatge dels dos junts més enllà que la que ens van deixar en el últim capítol. 

Altres personatges desaprofitats han sigut en Sucre, que ha quedat lluny de les meves expectatives i la Sheba, que no costava res posar una imatge de tots dos prenent aquella copa que es van prometre.



Però vull acabar parlant de coses positives, que per algun motiu és una de les meves sèries preferides. La guerra de genis que hem pogut presenciar en aquest capítol ha sigut brutal! Bravo a tots els que ho han fet possible!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada