dimecres, 5 d’abril del 2017

PRISON BREAK 5x01

No acostumo a escriure reviews en aquest blog, de fet només dic la meva opinió sobre capítols que m'han semblat importants/interessants o sobretot en series finale. Però aquesta no és una sèrie qualsevol, ja he dit en diverses ocasions que Prison Break és una de les meves ficcions preferides, i com a tal no la tractarem com si fos una més. Gràcies al retorn d'aquest drama carcerari del 2005 m'he decidit a fer una nova secció en aquest blog: Les reviews.

Ahir 4 d'Abril va estrenar-se als Estats Units la cinquena temporada de Prison Break, una de les estrenes més esperades de l'any. Per als fans més neguitosos el dilluns ja es van penjar els cinc primers minuts del capítol, però no va ser fins el dimarts que vam poder gaudir de tot l'episodi sencer.



ATENCIÓ AQUEST POST CONTÉ SPOILERS. SI NO HAS VIST EL CAPÍTOL OGYGIA DE PRISON BREAK COMPTE AMB EL QUE LLEGEIXES. TOTS ELS ALTRES PODEU CONTINUAR.

El capítol comença amb una potent frase pronunciada pel Michael que personalment crec que marcarà tota la temporada: "Freedom has a price" (La llibertat té un preu). El nostre heroi és viu i ens recorda que va morir fa set anys i va deixar enrere a un germà, una dona i un fill. Mentre escoltem la veu del Scofield veiem com la claveguera de davant de la nova casa de la Sara està plena de cignes de origami, un símbol que va prendre molta importància durant la primera temporada i que des d'aleshores és marca de la casa.

El segon en aparèixer és Theodore Bagwell o més conegut per T-Bag. Tot i que moltes vegades li hem desitjat la mort a aquest personatge o com a mínim que es podreixi a Fox River, el pederasta ha aconseguit la llibertat. Però abans de sortir de la presó rep una última carta misteriosa, en ella troba una fotografia d'en Michael. Al llarg del capítol veurà com sembla que la vida el somrigui, sense saber qui hi ha al darrere de totes les coses que li passen ni perquè ell és l'afortunat. Acudeix a una cita amb un preuat Doctor que li posarà una protesis a la mà.



En Lincoln ha descarrilat. Després de perdre al seu germà ha tornat a anar per la mala vida i prendre decisions incorrectes. El veiem fugir d'una banda pocs minuts abans de retrobar-se amb en T-Bag i veure la fotografia. Ara té un  nou objectiu a la vida: desxifrar el missatge i seguir les pistes. Burrows visitarà a la Sara i descobrirà que hi ha gent que el persegueix i que no vol que sàpiga tantes coses.

La Sara ha intentat refer la seva vida a Ithaca (New York). Escèptica davant de la notícia del Michael comença a creure-la quan una senyora entra a casa seva, dispara al seu marit i intenta matar-la. En aquesta escena podem veure com la doctora no ha deixat enrere el seu passat, segueix tement per la seva vida (guarda amagada una pistola a casa) i veiem una nova faceta seva com a mare.



En CNote ha trobat la pau en l'Islam i ara és un respectat líder d'un centre religiós. Com que és la única persona amb contactes a l'Orient Mitjà i domina l'idioma, serà a qui recorrerà en Lincoln per demanar ajuda. L'ex-marine el previndrà de tots els riscs, perills i problemes de Yemen i l'acompanyarà en el viatge a l'altre costat del món.

En Sucre agafarà com sempre el rol de posar el toc d'humor en una sèrie on es fan poques bromes. En Lincoln rebutja la seva ajuda, però de ben segur que en un futur farà de suport des dels Estats Units.



I aquí el primer nou personatge que veiem a la sèrie: Sheba. La dona que serà el contacte d'en Lincoln i en CNote allà donarà molt de joc a la sèrie. Després de que la parella caigués en una trampa, l'activista els ajuda a entrar a Ogygia i a trobar a en Michael que està pres sota un altre nom: Kaniel Outis.

I per finalitzar tornem a en Michael Scofield. Descobrim que és un terrorista infame i simpatitzant del ISIS i ara té tot el cos marcat per uns nous tatuatges. El capítol acaba amb ell dient: "My name isn't Michael. And I don't know who you are" (El meu nom no és Michael i no sé qui ets).



En general un primer capítol una mica fluix. Es nota que hem estat 7 anys sense veure els personatges i les seves vides han canviat molt. Bàsicament s'han dedicat a mostrar-nos on són cada un d'ells i m'ha faltat acció, intriga i molt més del que esperava. De fet han donat informció de tothom menys del qui volia saber. Què ha passat amb en Michael? Com es que està viu?

Per una altra banda m'alegra tornar a veure l'essència de Prison Break segueix intacta: la fotografia espectacular, la música que acompanya l'escena, els guions amb frases èpiques i els cliffhangers de final de capítol.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada