dimarts, 29 de novembre del 2016

GILMORE GIRLS: FALL (2)

Ahir us vaig deixar a mitges, però ara si que ha arribat el moment que tots estàvem esperant, ara és l'hora de comentar el final de Gilmore Girls: A Year in the life. De nou us recordo que Fall és el capítol més esperat pels seguidors de la sèrie, i pel que hem vist no m'estranya. La primera hora ha estat espectacular i ara toca veure i comentar els últims trenta minuts.



Si us queda algun clínex tingueu-lo preparat, el necessitareu. És hora d'emocionar-se i plorar!


ATENCIÓ AQUEST POST CONTÉ SPOILERS. SI NO HAS VIST EL CAPÍTOL FALL DE GILMORE GIRLS COMPTE AMB EL QUE LLEGEIXES. TOTS ELS ALTRES PODEU CONTINUAR.

Hora de visitar a un vell conegut. La Rory s’ha decidit a anar a parlar amb el seu pare, però la conversa agafa un to estrany, massa formal i sobretot fred. Ella li demana que no vagi a la boda, fet que tots entenem, perquè la presència d’en Christopher al voltant de la Lorelai sempre fa que la flama que hi ha entre els dos reapareixi. Després li explica que està escrivint un llibre sobre les seves vides i tot això porta a parlar sobre les decisions que va prendre quan es va assabentar que la Lorelai estava embarassada, ell li diu “Vaig ser un estúpid, però la vaig estimar. I a tu”. Però les paraules més dures sonen quan la Rory li pregunta: “Que et va semblar que la mare em criés sola?”, “Creus que va ser la decisió correcta?”, el pare que està en una posició violenta contesta “La teva mare va fer el que va voler, mai ho va consultar amb mi. Però vaig deixar que ho fes”, “Crec que era exactament el que havia de passar i crec que ella hi estaria d’acord”.


I de tornada a la mansió Gilmore, la Lorelai va de visita a casa els seus pares i comença a explicar que necessita ampliar el Dragonfly però no pot, no li deixen, així que ha trobat un annex.

“-Necessites diners?
+És la oportunitat perfecta
-Necessites diners.
+Les monges volen vendre ràpid i sé que hi ha cert interès i no sé si obtindré un altre préstec tant ràpid.
-Es a dir... Necessites diners.”

I tots experimentem la sensació de tornar enrere al 2000, estem al primer capítol i en Richard Gilmore és a la sala. Gràcies als Palladino per fer una escena tant bonica.

La Lorelai sap que això no és tant fàcil, vol utilitzar els diners que el seu pare li va deixar al Luke ja que ell no vol ampliar el negoci. I sense cap problema la Emily accepta ... amb una condició: No hi ha sopars dels divendres, però si que hi ha vacances d’estiu i Nadal a Nantucket, a la seva nova casa. Mare i filla brinden pel cercle de la vida mentre la Lorelai descobreix que la seva mare no ha oblidat al pare, ha fet fer un nou retrat del Richard, aquesta vegada a una escala decent.


Ens acostem al final del capítol i les escenes emocionals van una darrere l’altra. Ara es el torn de la Rory i del seu tercer pretendent. Accidentalment ensopega amb en Dean al supermercat i ens posa al dia, ell està casat, té tres fills i va camí del quart. Acaben parlant del llibre i del que va significar la seva relació: “Vas ser el millor novio del món. Vas ser generós i protector i amable i fort. Que encara que m’hagués agradat conèixe’t amb uns quants anys més, sé que si no t’hagués tingut al meu costat aleshores avui no seria qui sóc. Em vas ensenyar el que és sentir-se segura.”. Si hi ha algun #TeamDean a la sala ja pot morir tranquil·la, no havíem sentit paraules tant boniques adreçades al Dean des del “Perquè t’estimo, idiota”.


I arriba un dels moments més esperats pels seguidors de la sèrie. Les dues amigues es retroben, i no parlo de la Lane i la Rory, estem a la cuina de l’hotel i tots aquests pastissos només els pot haver fet la Sookie per la Lorelai. Melissa McCarthy finalment va trobar un forat a l’agenda per a passar-se per a Stars Hollow i que tots els fans poguéssim gaudir una vegada més del trio Lorelai-Sookie-Michel i de les bogeries de la chef quan s’assabenta que hi ha cuiners que han envaït la seva cuina. Així que Gràcies és ho únic que puc dir, bé i si em permeteu una petita pega: aquesta escena és massa curta.


Aquí s'han begut l'enteniment. La Emily ha decidit vendre la casa perquè sense en Richard allò no és una llar, d’acord fins aquí correcte. Però que es van fumar quan van escriure que la Emily treballa en el Museu de la Balena espantant a nens?

A Stars Hollow la mare li torna el llibre a la Rory i li demana que l’acabi, sense ni tan sols llegir-lo. I aquí la Lorelai es marca un Justin Timberlake (The network) i li diu: “Passa del “The”, només Gilmore Girls, és més net”.

I mentre veiem a en Jess sortir de casa, la Rory li dóna les gràcies a la seva manera per la idea del llibre, i veiem com n’hi ha un que no ha superat encara el haver trencat amb una Gilmore.


Ara només falta que en Luke i la Lorelai es casin. La parella està parlant sobre la boda i l'espectacle que aquesta representa, i decideixen contraure matrimoni aquella mateixa nit en una ceremònia més intima. Desperten a la Rory i tots tres arriben a la plaça del poble per veure com de preciosa l'ha deixat en Kirk. La Lane i en Michel fan de testimonis mentre ens van barrejant imatges de la Emily fent un petó al cuadre d'en Richard, cuidant de la seva nova família i simplement gaudint de la vida amb una copa de vi. Suposo que sempre ens quedarem amb la intriga de si Kiefer Sutherland hauria anat a la boda... però es algo que puc superar.


Hores més tard surt el Sol al petit poble de Connecticut i veiem a mare i filla assegudes a la glorieta. El 2000 vam tenir aquella imatge meravellosa del primer capítol en que es veia a la Lorelai i la Rory xerrant en una taula del Luke's, si feu memòria aquella mateixa escena que va aparèixer en els crèdits inicials de la sèrie durant les set temporades es va repetir el 2007 en l'últim capítol tancant així un cicle. 

Alguna cosa similar s'ha fet per aquesta ocasió. Recordeu com comença Winter? Amb mare i filla assegudes al bell mig de la plaça de Stars Hollow xerrant. Doncs ara ens trobem al final d'aquest revival i mare i filla tornen a estar assegudes al bell mig de la plaça xerrant, aquesta vegada hem canviat el cafè per les copes de Champagne però és nostàlgic igualment. 

En Paul ha decidit trencar amb la Rory via missatge ("Qui?"), i mentre la Lorelai segueix bromejant sobre amb qui casar la seva filla, ella la atura, i aleshores es pronuncies les quatre últimes paraules!


Com a gran seguidora de la sèrie crec això ha estat tot el que esperava i més. Netflix ha donat la oportunitat a tots els fans de veure el final que mereixíem i als actors d'acomiadar-se d'aquests personatges que en la majoria dels casos els han marcat de per vida. Sé que a posteriori és més senzill dir-ho, però el revival era necessari. Sempre he dit que la màgia darrere d'aquesta sèrie mai s'ha valorat prou, però el temps està ajudant a posar les coses al seu lloc i el fet que Netflix recolzi tant Gilmore Girls també ajuda. Crec de debò que algun dia aquest gran show arribarà a les llistes de les millors sèries de la història en la posició que tot tenim en el nostre cor.

PD: No m'he oblidat de comentar els 4 últimes paraules, simplement crec que necessito tot un altre post per escriure tot el que m'agradaria dir, així doncs ens veiem d'aquí poc per a comentar aquest GRAN final de la sèrie.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada