divendres, 7 d’octubre del 2016

PITCH I EL SEU PRINCIPI

Fa una setmana us vaig presentar This is us, una nova sèrie de la cadena NBC, i aquí teniu la segona novetat de la que us parlaré aquesta temporada, ara és el tron de Pitch.

El drama esportiu es va presentar el maig passat i des de llavors només ha rebut grans crítiques per part de la premsa americana. Aquest setembre es va estrenar el seu primer capítol i com passa sovint, tots aquests bons comentaris no han estat acompanyats per l'audiència. Era una aposta arriscada ja que tracta un tema molt difícil de vendre, i encara ara hi ha un gran interrogant sobre a quin tipus d'audiència va dirigida la sèrie: el mateix perfil al qui va dirigit els partits que s'emeten en directe? Potser a un públic femení que habitualment s'allunya de trames esportives?
La sèrie va tenir un inici molt fluix, es va estrenar en una nit molt complicada on competia contra un partit de futbol Americà, cosa que fa que l'audiència es vegi reduïda. Només 4.2 milions d'espectadors van seguir el primer capítol i va quedar com a quarta opció del dia cosa que li posa un futur molt complicat. Tot això fa que hi hagin motius suficients per a preocupar-se.


Resultado de imagen de pitch fox

La sèrie de la FOX comença presentant-nos a la Ginny Baker, una jove de 23 anys que s'ha convertit en la primera dona en jugar a la màxima lliga de beisbol. El episodi ens ensenya com és el seu primer dia en els San Diego Padres, sent el centre d'atenció de tots els mitjans de comunicació, públic, jugadors ... Sembla ser que després de cinc anys jugant en lligues menors ja està preparada per a triomfar a la gran lliga i de treure profit de tot el seu èxit. Molts dels que l'envolten també ho esperen, com és el cas de la seva maneger, o el del multimillonari propietari del club que espera augmentar la venda d'entrades.

El episodi està carregat de flashbacks que ens ensenyen d'on ve aquesta actitud que té la noia. Ens mostren un pare que en el seu moment va ser pitcher d'una lliga menor i va fracassar, un pare que es capaç de pegar al seu propi fill per tal d'obligar a la seva filla a llençar un strike, un pare que mai es va donar per rendit i va complir les seves aspiracions a través de la seva filla.


Resultado de imagen de pitch ginny dad

Dins del personatges principals també trobem els seus companys d'equip on els guionistes han intentat representar tots els punts de vista que es donarien si el fet fos verídic, des d'un antic company que la protegirà fins a un catcher estrella que és escèptic sobre el nou fitxatge, passant per un entrenador que es mostra disposat a donar una oportunitat a la Baker.

Com a curiositat, al llarg del capítol es pot notar com Pitch ha adquirit les llicències necessàries per a mostrar els uniformes, els estadis i les instal·lacions reals, ensenyant les retransmissions dels partits com si fossin un partit més dels que es veuen per la televisió, petits detalls que fan que el que veus tingui una credibilitat. Per acabar el capítol es descobreix que el pare de la Ginny, aquell que l'ha ajudat i la pressionat per a arribar allà on està, és mort. Sota el meu punt de vista ha estat un final molt potent que no sé si els guionistes podran igualar durant la temporada que els hi queda per endavant, tot i que espero que sí.



Pitch es presenta com una sèrie innovadora que tracta un tema de que mai s'ha parlat en la ficció americana (la dona dins del món de l'esport masculí). Com tota novetat pot sortir molt bé o molt malament, desgraciadament de moment no sembla que la cosa hagin anat gaire bé però cal ser optimistes, hi ha un col·lectiu molt complicat de satisfer que ha aprovat la sèrie. Es tracta de Parents TV council, una organització que es dedica a avaluar les sèries segons els valors que transmeten i els contingut que hi han dins les sèries. L'altre dia va fer públic que la sèrie de Dan Fogelman tenia el seu vist-i-plau, això sí, amb una excepció, segons el seu president l'horari escollit per la FOX és inadequat perquè entra en conflicte amb una altra programació que també està orientada al sector familiar (la NFL) es per això que han sol·licitat a la cadena un canvi de dia i d'hora d'emissió. Veurem com acaba la cosa i si amb els pròxims capítols la recepció de la sèrie és més bona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada