dissabte, 30 de maig del 2015

RECOMANACIONS DE SÈRIES (Switched at birth)

Feia mesos que no escrivia cap recomanació de sèries perquè no trobava cap nova sèrie que oferís alguna cosa nova, diferent. Però fa uns dies vaig començar a veure Switched at Birth, una sèrie del 2011 de la ABC Family que a primer cop de vista no és més que una sèrie drama d’adolescents, un culebró per estar entretingut en hores mortes, res que et canviï la vida...

La sèrie tracta sobres dues noies que van néixer al mateix hospital i les van canviar accidentalment. Ara als 16 anys s’assabenten que els seus pares no són els seus pares biològics i que han estat criades en un entorn completament diferent al que haurien viscut si no s’hagués produït el canvi (barri pobre / zona residencial rica). Per afegir drama a l’assumpte una de les noies es va quedar sorda als tres anys.



Switched at birth és la primera sèrie que té tants personatges sords i amb dificultats d’audició, cosa que fa que hi hagi bastantes escenes que estan gravades completament amb ASL (llenguatge de signes americà), això la fa diferent però no fa que la trama de la sèrie passi a ser una excel·lent història.

Si recomano aquesta sèrie és gràcies al capítol Occupy Carlton. El novè episodi de la segona temporada comença amb els estudiants de Carlton, una escola per a sords, sentint-se incompresos per les persones que poden escoltar.

- No ens entenen, ni ens entendran mai – diu un dels alumnes.
- Té raó – Contesta la professora – Fins que els oients es posin en la nostra pell mai ho entendran.

I així comença un capítol que es presenta íntegrament en llenguatge de signes, i si ets una persona oient finalment acabes per entendre-ho, o com a mínim no et quedes indiferent davant d’ell.


Repeteixo que quan vaig començar a veure la sèrie no creia que tractar un tema diferent la convertís en una gran sèrie, però després d’atrevir-se amb un capítol com aquest crec que realment ho han aconseguit. La grandesa de moltes sèries no està en el tema que tracta si no en el com, i crec que Switch at birth amb el capítol Occupy Carlton va encertar el Que i el Com.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada