dimecres, 25 de febrer del 2015

TWO AND A HALF MEN I EL SEU FINAL

ATENCIÓ AQUEST POST CONTÉ SPOILERS. SI NO HAS VIST L'ÚLTIM CAPÍTOL DE TWO AND A HALF MEN COMTE AMB EL QUE LLEGEIXES. TOTS ELS ALTRES PODEU CONTINUAR.


La famosa sèrie va acabar fa una setmana als Estats Units amb l'emissió d'un doble episodi amb moltes sorpreses, començant amb l'audiència que va ser de només 13'2 milions, lluny del millor moment de la sèrie on aconseguia una mitja de 17/18 milions d'espectadors per capítol.


Tot va començar amb un gran interrogant. Apareixerà o no el Charlie Sheen? 

Tots sabíem que el Chuck Lorre (creador de la sèrie) i l'actor no van acabar de forma gaire amable, però un final d'una sèrie tant duaradora es mereix una reconciliació d'aquesta altura. A part l'Ashton Kutcher va insinuar en una entrevista en el programa de la Ellen DeGeneres que el Charlie podia aparèixer en aquest episodi.



Comença el capítol i l'Alan rep una carta que informa que en Charlie té pendent per cobrar 2 milions i mig (un número molt adequat per a la sèrie: two and a half million) i ell com a familiar directe només li cal el certificat de defunció per a poder-lo cobrar i en la recerca d'aquest es descobreix que la Rose l'ha tingut segrestat durant tots aquests anys en un soterrani de casa seva, en Charlie és viu. 


La por comença a regnar a la mansió de Malibú, ja que en Charlie busca venjança. Envia paquets i notes amenaçadores a l'Alan, a la seva mare i a en Walden. Però això no és ho únic que envia, també apareixen moltíssimes de les dones que han anat passant al llarg de les dotze temporades per la sèrie i que en Charlie havia fet mal o molestat d'alguna manera, totes elles reben una carta amb una disculpa i un xec.


La primera part d'aquest capítol doble va acabar amb la Rose confirmant que el que l'Alan temia i els espectadors esperaven, el germà hedonista està viu.



Al llarg del capítol van haver-hi diversos gestos de complicitat amb el públic aquí us deixo amb uns quants:


  • L'Alan diu per telèfon sobre en Charlie: -Ell és insubstituïble. Després mira a el Walden i fa que no amb el cap, en referència a la substitució del Ashton Kutcher a en Charlie Sheen.


  • En Walden diu mirant a càmera: -No puc esperar més a que això s'acabi, és obvi que es refereix a que aquest és l'últim capítol.


  • Quan el Walden i la Srta. McMartin estan al llit i pregunta sobre la Rose, l'Alan contesta: -Després de dotze anys tothom ha anat al llit amb tothom. Coses que passen a les sèries de llarga durada...



  • La mare li pregunta a en Walden: -Perquè estàs aquí? I ell respon: -M'ho he estat preguntant des del primer dia. Recordant que el Walden no ha estat des del principi.



  • La Berta li diu a l'Alan: -Si tu et mudes i el Charlie es queda aquí amb el Walden, crec que podríem fer que això funcionés durant cinc anys més. Però el Walden és ràpid en contestar: -No ho crec. La sèrie ha aguantat 4 anys des que el Charlie es va anar en contra de tot pronòstic.



  • Quan la Rose apareix, l'Alan busca explicacions sobre que li ha passat a en Charlie: -Comença des del principi. I la Rose contesta: -Vols dir des del capítol pilot?




Aleshores comença la segona part. La Rose explica com va anar en realitat el seu viatge a París. I aleshores apareixen dibuixos animats que els representen a ella i al Charlie. Quan acaba de parlar decideix marxar com ho feia sempre saltant el balcó, però s'ho pensa millor i per primera vegada en 12 anys veiem a la Rose sortir per la porta.



Charlie escapes his psycho dungeon prison.



El capítol continua amb un convidat especial, Arnold Schwarzenegger, que representa a un policia al qui intenten explicar el que ha passat. Però el convidat realment especial arriba més tard, i es que per aquest últim capítol torna el Jake una mica canviat. L'audiència ha vist créixer a l'actor Angus T. Jones que va començar a la sèrie amb només 9 anys i que tot i que va deixar la sèrie per motius de creences ara farà dos anys ha acceptat tornar en aquest capítol especial.

Jake plays poker 

En aquesta segona part segueixen els gestos de complicitat amb el públic:

  •  L'Alan explica: -Si jo me'n vaig tot això s'ensorra. Fent referència a que és l'únic dels protagonistes que ha aguantat fins al final.


  • Quan el policia li pregunta sobre el Charlie: -Has he tried Anger Management? (A provat el control la seva ira) I l'Alan li contesta: -Si però no va funcionar. Després de Two and a half men Charlie Sheen va fer una sèrie que es deia Anger Managment que va ser cancel·lada l'any passat.


  • El policia li diu: -Tot això ha durat massa. I l'Alan contesta: -Sí, molta gent ho diu.




  • En Walden li diu a en Jake: -És increïble que hagis fet tants diners amb tantes bromes estúpides. I els tres miren fixament a la càmera esperant els riures de fons. Es el que han estat fent tots ells durant els últims 12 anys.


  • En Walden parla sobre en Charlie: -Jo no sóc tant pessimista. Espero que algun dia podem ser amics.




I com tot en aquesta vida, la sèrie arriba al seu final. Apareix en Charlie d'esquena i va a trucar la porta, però no us feu il·lusions només és un doble, al qui desgraciadament li ha tocat fer una escena on li cau un piano a sobre. En Charlie Sheen, el Charlie de debó, no apareix en tot el capítol.



Que faci un resum del capítol està bé però al cap i a la fi el que importa és el final. La sèrie va començar el 22 de Setembre del 2003, i per molt que durant els últims anys ha estat molt criticada i els periodistes l'hagin deixat una mica negra no es pot negar que estar 12 anys en pantalla és tot un èxit i alguna cosa s'ha fet molt bé. Two and a half men ha estat una sèrie que ha donat èxit a la CBS i ha repartit riures arreu del món, tot i que ha acabat d'una forma que ha decebut a molts fans.


Com a capítol final ha estat bastant complert: ha recordat els seus inicis amb la història del Charlie, ha tingut convidats especials com en Arnold Schwarzenegger, i han retornat antics protagonistes com l'Angus T. Jones. Però el públic esperava de tot cor que Lorre i Sheen deixessin les seves diferències apart i s'unissin per a fer un petit regal a tots el que han estat darrere de la pantalla al llarg de tots aquests anys. Volíem saber  Tot i així no ho han fet.




Crec que en Chuck Lorre s'ha obsessionat massa en deixar molt clar que era la SEVA sèrie, que agradi o no ha estat tot un ÈXIT, i que en aquesta petita guerra que hi ha entre l'ex-protagonista i ell clarament s'ha endut la VICTORIA. Les constants referències que s'han fet al llarg del capítol sobre la realitat han fet que l'últim capítol tingui un final surrealista i que a ningú li hagi importat. I el que ha estat la gota que vessa el vas és l'última escena amb el cameo de Chuck Lorre, aquest "Winning" amb un tonet d'insuportable.




Crec que el creador s'ha donat compte ja que poc més tard de l'emissió del capítol als Estats Units va fer pública aquesta carta on dóna explicacions sobre perquè en Charlie Sheen no estava en aquest capítol:




De totes maneres: ENHORABONA A TOT L'EQUIP!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada