divendres, 2 de gener del 2015

WHITE COLLAR I EL SEU FINAL

ATENCIÓ AQUEST POST CONTÉ SPOILERS. SI NO HAS VIST L'ÚLTIM CAPÍTOL DE WHITE COLLAR COMTE AMB EL QUE LLEGEIXES. TOTS ELS ALTRES PODEU CONTINUAR.

La sèrie de Matt Bomer i Tim DeKay va acabar fa pocs dies als Estats Units així que ja era hora que escrigués sobre el seu últim capítol.

Ens havien deixat amb en Peter fent-se passar per un lladre expert que vol unir-se a les Pink Panthers per a l'atracament que estan planejant. Però la seva benvinguda no va ser l'esperada. 

White Collar - Season 6

L'últim capítol, com tot bon final, va començar recordant el principi. La senyora Carroll li fa recordar a en Neal i a tots nosaltres com va ser "el principi de tot ho nou" en aquella botiga de segona mà, en aquell primer capítol de la primera temporada. Més tard és en Neal el qui ens porta al passat, aquesta vegada a un passat que desconeixíem, el principi de la relació Neal-Mozzie al Madison Square Park.

White Collar - Season 6

A poc a poc es va desenvolupant el capítol: tot i que l'Elizabeth necessita que en Peter estigui segur la missió resulta ser més complicada, en Neal aconsegueix enamorar a una dona i en treu profit, en Mozzie fa de les seves... Coses que hem vist al llarg de totes les temporades però sabent que seria l'última vegada que ho veuríem.

White Collar - Season 6

Fins que arriba el final. El creador de la sèrie, Jeff Eastin, havia escrit el final de la sèrie al principi de tot, abans de començar a emetre, però a diferència de sèries com How I met your mother va decidir reescriure'l. La versió que tenia preparada era el Neal llençant una moneda a l'aire i decidint a cara o creu si escapa amb el Mozzie per a seguir sent un delinqüent per la resta dels seus dies o si be decideix entregar-se al FBI. Personalment m'alegro que aquest no sigui el final tant esperat per molts. Com li van dir els actors Bomer i DeKay a Eastin, aquest no és el millor final per a la sèrie.

La nova versió va ser molt més adequada sota el meu punt de vista. En Neal mor, en Peter a la seva manera plora la mort del seu amic i el Mozzie torna a sus tiempos mozos estafant al carrer al Madison Square Park. Fins que un any després l’agent descobreix la clau del contenidor on en Neal ho havia preparat tot. Allà veu el maniquí on feia les proves de tir, les fotos de la gent que havia intervingut en la missió, els efectes secundaris del verí que s’havia pres, i finalment la informació del Louvre. Després del gran cop i haver fingit la seva mort en Neal escapa a País sense turmellera ni agents del FBI ni res. Allà només hi són ell, el seu millor vestit i un somriure a la llibertat.



Tal com ens prometien en aquest capítol hem vist la major estafa del Neal i la millor missió encoberta del Peter. Els finals acostumen a oferir el que el públic espera: una imatge de tots junts feliços. White Collar ens ha intentat sorprendre i en aquest cas no han donat el que la gent esperava, però han ofert una bona alternativa, tots feliços (sense el junts).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada