dimarts, 22 de maig del 2012

HOUSE I EL SEU FINAL

Amb el final de One Tree Hill vaig tardar una setmana però crec que House no es mereix una espera tan llarga, així que aquí teniu el resum de l'últim capítol d'aquesta rebuscada sèrie.


Doncs ja està. Vuit anys ens ha costat saber el final tan esperat de House, una sèrie que seguida per molta gent i que en el seu millor moment va donar meravelloses audiències al canal FOX. Ara sembla que hagi estat a anys llum de quan vam sentir per primer cop la frase Everybody Lies (Todo el mundo miente).




Tot i que aparentment tots els capítols són iguals (entra un pacient, curen el pacient, se’n va el pacient) House té alguna cosa més que fa que t’enganxis capítol rere capítol, és més addictiu que la bicodina del protagonista. I aquesta cosa que té és la personalitat del doctor; tothom espera impacientment el proper capítol per saber quina és la pròxima malifeta que farà, o a li qui fastiguejarà la vida? Aquests tipus de preguntes són les que han creat una relació tan especial entre el doctor i l’espectador, i es que tothom té una part de House dins, és això el que fa que ens sentim identificats amb ell; l'única diferència és que nosaltres generalment reprimim aquesta faceta nostra i ell no.





ATENCIÓ! AQUEST POST CONTÉ SPOILERS. SI NO HAS VIST L’ÚLTIM CAPÍTOL DE HOUSE COMPTE AMB EL QUE LLEGEIXES. TOTS ELS ALTRES PODEU CONTINUAR...


La felicitat d’en House era una cosa difícil de crear, i encara més difícil tenint en compte que els espectadors obren el televisor per veure el House rondinaire i no el que menja perdius.
La temporada passada es va intentar que el Dr. Sarcàstic fos feliç creant una relació House-Cuddy però això no va agradar a l’audiència, en House no és el mateix si està amb la Cuddy. Així que van veure l'error van acabar amb aquesta relació per a que el House de sempre pogués tornar, i amb ell les audiències de sempre.
Això els hi va servir per donar-se compte de que l’única manera de tenir en House content era esperar fins al últim capítol, i així ho van fer.



La imatge d’en House i en Wilson marxant junts amb les seves motos és una escena molt encertada que a la vegada serveix per a tancar la sèrie amb una felicitat (provisional) però deixa una part a la nostra imaginació (canviarà en House quan en Wilson mori?).





A les preguntes que vaig escriure fa dos dies aquí teniu les respostes:

Qui morirà?  Ningú.
Morirà en House? Morirà en Wilson? O serà com diu al títol, i realment Everybody dies (Todo el mundo muere)? 
En House no mor, però tenim l’enterrament que tothom estava esperant, on podem totes les vides que ha marcat (tant per bo, com per dolent). Ha estat un enterrament digne del personatge i doctor que ha sigut, hi han hagut comentaris positius, però també els negatius que tots voliem escoltar. En Wilson tampoc mor, però el deixen moribund, una forma com una altra per deixar contents a tots els fans. Els que volien que morís per veure en House afectat ho han aconseguit, hem pogut veure com en House afectat per la malaltia d’en Wilson i decisions que vol prendre, ho deixa tot endarrere per poder acabar de passar cinc mesos de “felicitat” amb el seu amic. Els que deien que en Wilson no es mereixia la mort també han aconseguit el que volien perquè ho deixen en obert, tot i ser evident que ha de morir no ho fa en el capítol.




Com tornarà en Kunter? Doncs en aquesta resposta no ens han sorprès gaire i ha estat més be com tothom s’ho esperava. Estava en l’inconscient d’en House conjuntament amb l’Amber (una altra morta que ha tornat pel capítol final).




Com acabarà la relació House-Wilson? Resposta fàcil. GENIAL! Ambdós es diuen ho molt important que es l’un per l’altre i mostren tots els sentiments que tenen (sí, fins i tot en House!), acaben que se’n van a passar els últims dies de la seva vida juntets de vacances. No hem vist a en House plorar la mort del Wilson però l’hem vist patir pel seu amic, i si que hem pogut gaudir de les paraules d’en Wilson al enterrament d’en House (molt encertades, per cert).




Al final ens sorprendran amb l’aparició de la Cuddy? NO. I probablement és l’única cosa que tinc per criticar d’aquest últim episodi, i es que no ha sortit la directora de cap de les formes possibles. Hauria estat un final rodó que en House i la Cuddy es tornessin a trobar i mantinguessin una conversa que molts hauríem desitjat veure, encara que també ens hauríem conformat amb la Cuddy anant a l’enterrament d’en House, al cap i a la fi l'exdona d’en House hi va.




I la relació Chase-Cameron? Doncs és l’única pregunta que no s’ha contestat, com a mínim no clarament. No han tingut cap conversa, però al final es pot veure com la Cameron té parella i un fill, i en Chase ocupa el lloc d’en House com a cap del departament de diagnòstic del Princeton-Plainsboro, així que és un final feliç però no junts.

Todo el mundo muere? Potser...  Però encara no.


Després d’aquest anàlisi del capítol ja no hi ha res més a dir. Pròximament aquesta meravellosa sèrie estarà a l’apartat de sèries finalitzades amb la meva crítica de totes les temporades.

Què en penseu del final?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada